رب گوجه فرنگی علاوه بر چاشنی غذا ماده اولیه بسیاری از محصولات نظیر سسها و کنسروهای مختلف است که روزانه از بسیاری از این محصولات استفاده می کنید. گوجه فرنگی به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده رب گوجه، دارای انتی اکسیدانی به نام لیکوپن است.لیکوپن موجود در رب گوجه فرنگی به دلیل قرار گرفتن در معرض حرارت و گرما، بیشتر از لیکوپن موجود در گوجه فرنگی تازه است.
استان ایلام به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی مطبوع برای کاشت گوجه مناسب است و گوجه های ربی را دراین شهر پرورش میدهند. کارخانه رب گوجه ایلام با استفاده از ابزار الات و دستگاه های که از جدیدترین تکنولوژی برخوردار هستند درتلاش است تا رب باکیفیتی را در بازار عرضه کند.
عواملی که بر کیفیت رب گوجه تاثیر دارد
عوامل زیادی بر کیفیت رب تاثیر گذاراست که عبارت است از اب و هوای محیط،نوع خاک،مدت ابیاری، استفاده از کود و…
دو نوع گوجه فرنگی محلی و گلخانهای در بازار وجود دارد؛ که از هر دو نوع گوجه فرنگی محلی و گلخانهای میتوان در تولید رب استفاده کرد، که هر کدام مزایا و معایبی دارد.گوجه فرنگی محلی رب کمتری میدهد اما باعث میشود رب کپک نزند و دیرتر خراب شود.گوجه فرنگی گلخانهای گرانتر است اما رب بیشتری از آن حاصل میشود. معمولاً به ازای هر 100 کیلوگرم گوجه فرنگی گوشتی و آبدار بین 10 تا 15 کیلوگرم رب به دست میآید.
عوامل زیادی وجود دارد که باعث شود گوجه تبدیل به یک گوجه مرغوب یا گوجه بی کیفت شود.به طور کلی گوجه فرنگی در همه نوع آب و هوایی قابل پرورش دادن است و اگر دقت کنید در اکثر شهر های ایران گوجه کشت می شود.گوجه ای که مخصوص رب است باید درجه یک یعنی آبدار و گوشتی باشد و پوست نازکی داشته باشد، همچنین باید به طور کامل رسیده باشد وقرمز باشد ودر نهایت اگر گوجههای استفاده شده در خانه یا کارخانه تازهتر و آبدارتر باشند محصول نهایی از کیفیت و بازده بیشتری برخوردار خواهد بود.
بعد از انتخاب یک گوجه مناسب باید سراغ ماشین الات مورد استفاده در برداشت و تهیه رب ازگوجه برویم،برای کشت گوجه باید دقت کنیم که گوجه در حین کشت اسیب نبیند،پاره نشود و گوجه های که دارای افت یا خرابی هستند چیده نشود سپس این گوجه ها به کارخانجات منتقل میشوند تا شسته شوند و بازهم گوجه های خراب از سالم جداشود بعد ازاین مرحله گوجه ها را در ماشین الات رب سازی میریزند تا فرایند ساخت رب صورت بگیرد.
آشنایی با انواع رب گوجه درجه یک موجود در بازار
رب گوجه فرنگی در آشپزی ایرانی هم از جایگاه ویژه ای برخوردار است و از مهمترین چاشنی هایی است که می توان گفت درتمامی غذا ها می توان استفاده کرد
با افزایش جمعیت، رشد صنعت، رشد آپارتمان نشینی و کمبود وقت، این وظیفه به کارخانههای تولید مواد غذایی محول شد.در حال حاضر اکثریت مردم از رب گوجه فرنگی صنعتی استفاده میکنند. این محصول از مزرعه تا فروشگاه مراحل مختلف و متنوعی را طی میکند.
رب گوجه انواع مختلفی دارد به طورکلی رب گوجه به دونوع سنتی و صنعتی تهیه میشود که هرکدام مزایا و معایب خودش را دارد. ابتدا با مزایا و معایب رب سنتی شروع میکنیم،رب سنتی غالبا طعم ترش و خوشمزه ای دارد و طعم خاصی را به غذاها میدهد، هزینه تهیه رب سنتی کمتر از رب صنعتی است و میتواند غلظت رب و مقدار نمک موجود در رب را کنترل کرد و ازهمه مهمتر رب سنتی هیچگونه نگهدارنده و اسانسی ندارد و طبیعی است، رب گوجه دارای غلظت های متفاوتی است که در روش سنتی میتوان غلظت آن را خودمان تعییت کنیم و اگر رب غلیظ دوست داریم اجازه دهیم بیشتر بجوشد و اگذ رب رقیق میخواهیم می توانیم کمتر ردی شعله اثش قرار دهیم و این بستگی به سلیقه مصرف کنندگان دارد باوجود اینکه رب سنتی مزایای زیادی دارد اما یکی از بزرگترین معایب این است که به دلیل طعم ترشی که رب سنتی دارد شاید افرادی که رابطه خوبی با غذای ترش ندارند نتوانند مزه آن را در غذاها تحمل کنند.
رب صنعتی هم مانند رب سنتی مزایا و معایبی دارد،افرادی که رب صنعتی را انتخاب میکنند شاید اولین دلیلشان این است که دیگر وقتی صرف درست کرد رب نمی کنند و در وقتشان صرفه جویی می شود، یکی دیگراز مزایای رب صنعتی این است که ب دلیل داشتن موادنگهداره می توان مدت زمان بیشتری رب را نگه داشت و حتما نیاز به جای خنک و سرد ندارد و می شود در کمد هم این رب ها را نگهداری کرد همچنین رب های صنعتی در ظروف استاندارد بسته بندی می شود که به راحتی میتوان رب را از آنها خارج کرد و مورد استفاده قرارداد.
استاندارد های لازم در افزایش صادرات انواع رب گوجه
وقتی نام صادرات به میان می آید توقع ها از کیفیت و بسته بندی محصول بالا می رود، محصولات صادراتی به جز کیفیت خوب باید بسته بندی لوکس و جذابی داشته باشند تا شانس خرید بیشتر شود.
ظروف بسته بندی باید به گونه ای باشد که حمل نقل آن راحت باشد و اسیبی به دست نرساند و همچنین از نظر شکل شیشه به صورتی باشد که بتوان به راحتی از درون ظرف رب گوجه برداشت و درب آن به راحتی باز و بسته شود.
محصولات صادراتی استاندارد های خاص خودش را دارد که باید آنها را در تولید محصولات مد نظر قرار دهیم تا بتوانیم بازار صادرات را دردست بگیریم.استاندارد ها با توجه به کشور مقصد تعیین می شود. برای مثال بعضی از کشور ها استاندار مصرف نمکشان متفاوت است پس مقدار نمک موجود در رب باید کم باشد و یا بعضی کشور ها حتما باید از گوجه های طبیعی و ارگانیک استفاده شود و گوجه گلخانه ای را قبول ندارند.
اگرچه باید گفت کارخانجات معتبر تفاوتی در کیفیت محصولات صادراتی و مصرف داخل را قایل نمیشوند و هرچیزی که برای محصولات صادراتی استفاده میکنند در محصولات مصرف داخل هم استفاده میشود، اصل اول صادرات این است که محصول بتواند نیاز داخل را تامین کند و نظرات مثبت زیادی از این برند در مصرف کنندگان داخل وجود داشته باشد.
پخش عمده رب گوجه باکیفیتی بی نظیر در ایلام
پخش و مصرف عمده رب یکی از بصرفه ترین کارهاست،وقتی رب گوجه به صورت عمده عرضه شود در هزینه های زیادی مانند بسته بندی و حمل محصول صرفه جویی می شود و قیمت به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند.
می توان رب گوجه را به صورت عمده خرید و سپس در بسته بندی های مورد نظر بسته بندی کرد.باید دقت کنید که بسته بندی رب گوجه باید به صورتی باشد که حشرات و گرد و غبار نتوانند به آن نفوذ کنند همچنین سعی کنید از ظروف شیشه ای برای بسته بندی استفاده کنید زیرا کمترین واکنش را با مواد داخل خود میدهند و استاندارد است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.